VEROUČNI URNIK NG – KAPELA 2019/20 VPIS otrok v 1. razred in predšolski verouk bo v tednu od 2. do 7. septembra med 16.30 in 18. uro.  ... več informacij »
Korna ograja, kakršno poznamo
Cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici je bila prvotno manjša kapela, postavljena že leta 1623, do leta 1665 pa je bila povečana v... več informacij »
Združitev nedeljskih maš. Ker ostajava s p. Vilijem sama, bomo nedeljski maši ob 7.00 in 8.00 združili v eno in sicer ob 7.30. Vemo, da boste eni... več informacij »
VEROUČNA MAŠA ob začetku veroučnega leta je danes ob 10. uri. Sodelujejo otroci 6. in 4. razreda. Molimo za otroke in njihove starše, da bi... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >