VELIKI PETEK, 10. 4. 2020 9:25       TVS2                      Ponovitev »nedeljske ponovitve« Obzorij duha. 10:00     TVS2... več informacij »
V Tajništvu Slovenske škofovske konference so pripravili povzetek besedila za vernike in oblikovali pregleden vodič v obliki spletne publikacije,... več informacij »
Slovesen vhod v Jeruzalem
CVETNA NEDELJA, VELIKO TRIDNEVJE IN VELIKA NOČ NA KAPELI 2020 v času epidemije COVID- 19 Cvetna nedelja, 5. april 2020 Ob 10.00 bo v zaprti... več informacij »
Pridi in poglej
Spoštovani, v spodnjih povezavah vam posredujemo pastoralne spodbude za 4. postno nedeljo oz. 4. postni teden za odrasle in družine, ki so... več informacij »
Pobuda bratov frančiškanov s Kostanjevice   Spoštovani.   Dobro je, da se ne srečujemo. To delamo iz ljubezni do bližnjega. Lahko pa se... več informacij »
1. Povezava za spremljanje svetih maš po spletu: https://katoliska-cerkev.si/spremljanje-svetih-mas-preko-spleta-radia-in-televizije   2.... več informacij »
OBVESTILO Slovenski škofje spremljajo ukrepe države na področju preprečevanja virusnih okužb in širjenja koronavirusa COVID-19. Glede na... več informacij »
Danes je 2. postna nedelja – Pri maši ob 10. uri sodelujejo starši in otroci 7. razreda. Biblična skupina vsak torek ob 19.45 začne odkrivati... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >