PATER FILIP RUPNIK frančiškan, duhovnik, biseromašnik rojen: 8. februarja 1931 umrl: 4. februarja 2020 pogreb: 8. februarja 2020 V Redu... več informacij »
Škatla, v kateri je knjiga Temelji slovenstva
Prestižna knjiga TEMELJI SLOVENSTVA je poglobljeno nadaljevanje znanstvenega dela, ki ga je štirideset let oblikoval v samostanski tišini... več informacij »
Korna ograja - prej ...
Danes slavimo Brezmadežno spočetje Device Marije. Z veseljem bomo danes po slovesni maši ob 10. uri blagoslovili zelo pomemben del obnove naše... več informacij »
V torek, 29. oktobra, je v 89. letu starosti umrl Marijan Brecelj, zvest in predan Kapelčan, kulturnik, besedni ustvarjalec in izobraženec v... več informacij »
"Popoldne v Šempetru" je program, ki ga organizira in pripravlja Karitas. Nudijo brezplačno učno pomoč, kakovostno preživljanje prostega časa ter... več informacij »
VEROUČNI URNIK NG – KAPELA 2019/20 VPIS otrok v 1. razred in predšolski verouk bo v tednu od 2. do 7. septembra med 16.30 in 18. uro.  ... več informacij »
Združitev nedeljskih maš. Ker ostajava s p. Vilijem sama, bomo nedeljski maši ob 7.00 in 8.00 združili v eno in sicer ob 7.30. Vemo, da boste eni... več informacij »
Danes je zadnja nedelja med letom z branjem 2. dela postnega pisma naših škofov. Pri maši ob 10. uri sodelujejo mladi. V ponedeljek se verouk... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >