Assisi
Ob praznovanju 70-letnice vikariata na Kapeli frančiškani organiziramo romanje v Assisi. Pridružite se nam na poti sv. Frančiška od 5. do 8.... več informacij »
Dekret o imenovanju
Ko sta Italija in Jugoslavija 10. februarja 1947 v Parizu podpisali mirovno pogodbo in zarisali sedanjo mejo, so italijanski frančiškani naslednji... več informacij »
Zadnja priprava na zakon v tem letu se bo začela v nedeljo, 1. oktobra ob 19. uri, na Kapeli. Cerkvena poroka je zakrament, ki posvečuje zakonski... več informacij »
Levi del atrija pred posegom
  V samostanskem atriju smo 28. avgusta 2017 pričeli z obsežnimi obnovitvenimi deli, s katerimi bomo prostor bolj funkcionalno uredili, predvsem... več informacij »
Mentorica dr. Sabina Šegula je bila z uvrstitvijo deklet nadvse zadovoljna
V jami iz tisoč vrtnic spletli burbonski grb Slovenska ekipa mladih floristk pod vodstvom mednarodno priznane mentorice dr. Sabine Šegule (... več informacij »
Slikarske površine na nebu za čiščenje
KONSERVATORSKO-RESTAVRATORSKI POSEGI NA ŠTUKATURAH IN POSLIKAVAH NA STROPU LADJE TER NA LUNETI NA SLAVOLOČNI STENI V CERKVI GOSPODOVEGA OZNANJENJA... več informacij »
Dragi starši, odločili ste se, da besedo, dano ob krstu vašega otroka za krščansko vzgojo, izpolnite. Želimo vam pomagati uresničiti to zavezo.... več informacij »
Od praznika brezmadežnega spočetja device Marije, 8. decembra, do tretje adventne nedelje, 17. decembra 2017 Kaj pravzaprav je misijon? Misijon... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

...predstavljamo se