V nedeljo, 19. februarja 2017, bo Novo Gorico obiskal francoski prestolonaslednik, princ "Luigi Alfonso di Borbone Duca di Angió e di Cadice", z... več informacij »
Lojze Bratuž *17. februar 1902, Gorica, † 16. februar 1937, Gorica. "Življenjska partitura Lojzeta Bratuža je vsa v enem svetlem ključu, v ključu... več informacij »
Kaj je to katehumenat ? Katehumenat  je grška beseda  in bi jo v slovenščino lahko prevedli posredujem že oznanjeno  sporočilo. Razvil se je... več informacij »
Od praznika brezmadežnega spočetja device Marije, 8. decembra, do tretje adventne nedelje, 17. decembra 2017 Kaj pravzaprav je misijon? Misijon... več informacij »
Pot v Neminljivo Takšen naslov nosijo kateheze, ki jih vodi p. Vili. Srečanja so vsak torek ob 19.45. Začnemo z molitvijo v kapeli Karmelske... več informacij »
Na spletni strani je objavljen urnik / razpored za novo pastoralno leto. Ogledate si ga lahko na povezavi:http://www.samostan-kostanjevica.si/sl/... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

...predstavljamo se