Vabilo
Vljudno vabljeni na KONCERT, Ki bo v sredo, 13. Novembra 2019 po maši, ob 19.45 v dvorani Frančiškanskega samostana  na Kostanjevici.... več informacij »
Jože Plečnik je eden največjih slovenskih arhitektov. Bil je tudi globoko veren človek. Poleg znanih stavb, kot so NUK, Križanke in mnoge druge,... več informacij »
V torek, 29. oktobra, je v 89. letu starosti umrl Marijan Brecelj, zvest in predan Kapelčan, kulturnik, besedni ustvarjalec in izobraženec v... več informacij »
NOVEMBRSKA PISMA – na klopeh v cerkvi dobite ovojnice z listi, na katere napišete imena vaših pokojnih. Vključili jih bomo v daritev svete maše... več informacij »
"Popoldne v Šempetru" je program, ki ga organizira in pripravlja Karitas. Nudijo brezplačno učno pomoč, kakovostno preživljanje prostega časa ter... več informacij »
VEROUČNI URNIK NG – KAPELA 2019/20 VPIS otrok v 1. razred in predšolski verouk bo v tednu od 2. do 7. septembra med 16.30 in 18. uro.  ... več informacij »
Korna ograja, kakršno poznamo
Cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici je bila prvotno manjša kapela, postavljena že leta 1623, do leta 1665 pa je bila povečana v... več informacij »
Združitev nedeljskih maš. Ker ostajava s p. Vilijem sama, bomo nedeljski maši ob 7.00 in 8.00 združili v eno in sicer ob 7.30. Vemo, da boste eni... več informacij »
Danes je 32. nedelja med letom. Pri maši ob 10. uri bodo sodelujejo otroci in starši 3. razreda. Popoldne ob 15. uri vabljeni v Šmartno v Brdih k... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >