Župnijski piknik bo ponovno v Prelesju v nedeljo 18. junija 2017 PROGRAM 11.00 - sv. maša 12.30 - jedača in pijača za vse udeležence na... več informacij »
Slovenskega maja si ne moremo predstavljati brez šmarnic – vsakodnevne ljudske pobožnosti Mariji v čast. Pobožnost te vrste poznajo tudi drugod po... več informacij »
V mesecu maju in juniju bo v prijetnem okolju Frančiškanskega samostana na Kostanjevici v Novi Gorici ponovno odmevala Glasba z vrtov svetega... več informacij »
Od praznika brezmadežnega spočetja device Marije, 8. decembra, do tretje adventne nedelje, 17. decembra 2017 Kaj pravzaprav je misijon? Misijon... več informacij »
Pot v Neminljivo Takšen naslov nosijo kateheze, ki jih vodi p. Vili. Srečanja so vsak torek ob 19.45. Začnemo z molitvijo v kapeli Karmelske... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

...predstavljamo se