Reinhold Friedrich
          Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici in Društvo za trobilno komorno glasbo SiBRASS vabita na SiBRASS... več informacij »
Korna ograja, kakršno poznamo
Cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici je bila prvotno manjša kapela, postavljena že leta 1623, do leta 1665 pa je bila povečana v... več informacij »
Jože in Ines Ropoša ter Društvo zbiralcev Ajdovščina – Nova Gorica, v sodelovanju z Društvom soška fronta Nova Gorica: Filatelistična in... več informacij »
Jože in Ines Ropoša ter Društvo zbiralcev Ajdovščina – Nova Gorica, v sodelovanju z Društvom soška fronta Nova Gorica: Filatelistična in... več informacij »
Poletni Oratorij na Kapeli - Nova Gorica bo potekal od ponedeljka 8. julija do sobote 13. julija 2019. Oratorij je namenjen otrokom starim od 5... več informacij »
p. Filip
Biserno mašo, 60 let mašništva, p. Filipa bomo praznovali v nedeljo, 30. junija ob 10. uri. Pri slovesni maši nas bo nagovoril njegov novinec p.... več informacij »
Pridružite se nam na poti sv. Frančiška od 5. do 7. julija 2019. Družine z otroki naj se prijavijo do 16. junija. Po tem datumu bomo vpisovali... več informacij »
Združitev nedeljskih maš. Ker ostajava s p. Vilijem sama, bomo nedeljski maši ob 7.00 in 8.00 združili v eno in sicer ob 7.30. Vemo, da boste eni... več informacij »
Zahvala 1. Hvaležni smo vsem, ki ste se resnično potrudili, da je bilo praznovanje biserne maše našega p. Filipa lepo in doživeto. Vsem Bog... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >