LEDENE JASLICE V GRADCU

29.11.2017

Pred prvo adventno nedeljo bomo obiskali drugo največje avstrijsko mesto, Gradec. Simpatično mestno jedro je na listi svetovne kulturne dediščine Uneco, mesto pa se ponaša z enim najbolj bogatih adventih sejmov v srednji Evropi. Ogledali si bomo slavne ledene jaslice, ki jih v mestu tradicionalno postavljajo od leta 1996 za popestritev adventne okrasitve.

V okolici Gradca se nahaja čisto posebna tovarna čokolade, čokoladnica Zotter. Ta ni znana samo po njenih zelo okusnih in nadvse posebnih čokoladah, temveč je njena posebnost v tem, da je odprta za vse, ki jih zanima, kako nastaja čokolada! In kot se za ogled take čokoladnice tudi spodobi, se lahko v njej po mili voli degustira raznovrstne čokoladne specialitete. A poleg tega je čokoladnica Zotter znana tudi po tem, da je aktivno vpletena v mrežo pravične trgovine, njena zgodba pa se je začela v 90-ih letih prejšnjega stoletja.

Na izlet bomo šli v soboto, 2. decembra, ob 6. uri zjutraj s parkirišča na Kostanjevici. Ne pozabite veljavnega potnega dokumenta!

Vračali se bomo v poznih večernih urah.