OBISK FRANCOSKEGA PRESTOLONASLEDNIKA NA KOSTANJEVICI V NOVI GORICI

17.02.2017

V nedeljo, 19. februarja 2017, bo Novo Gorico obiskal francoski prestolonaslednik, princ "Luigi Alfonso di Borbone Duca di Angió e di Cadice", z namenom, da obišče grobnico Burbonov v Frančiškanskem samostanu na Kostanjevici, kjer je pokopan zadnji francoski kralj, Karel X, ter se ob tem pokloni svojim prednikom iz rodbine Burbonov.

 

Na Goriško prihaja že v soboto, 18. februarja, in sicer bo gost grofice Karoline Levetzow Lantieri v palači Lantieri v Gorici. V nedeljo, 19. februarja, se bo ob 10. uri udeležil maše v cerkvi Frančiškanskega samostana na Kostanjevici v Novi Gorici. Na Kostanjevici ga bo sprejel župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, z dobrodošlico se mu bo pridružil tudi župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk.

 

Ob 11. uri si bo princ v spremstvu gostiteljev in frančiškanov ogledal grobnico Burbonov in samostan, se poklonil prednikom ter podelil odlikovanje reda Svetega Ludvika gvardijanu samostana, patru Jerneju Kurinčiču.

 

Princa bodo na obisku Nove Gorice in samostana spremljali osebni tajnik Phillippe de Montillet, baronica madame Hue, grofica Carolina Levetzow Lantieri, grof Giordano Emo Capodilista iz Padove, princ Kari in princesa Leila Khevenhüller iz Hochosterwitza na avstrijskem Koroškem, člani grofovskih družin in Malteškega viteškega reda iz Furlanije-Julijske krajine – grofi Beretta, grof Frà Nicolò Custoza in grof Daniele Garzoni iz Vidma ter Carlo in Sabrina plemeniti Torre iz Gorice  ter znani francoski novinar, poznavalec evropskih kraljevih rodbin, Stéphane Bern.