OZNANILA

13.07.2018
  • Danes je misijonska nedelja. Podpirajmo misijonarje pri širjenju evangelija z molitvijo in darovi. Nabirke pri mašah so namenjene misijonarjem in njihovemu delu. Bog povrni srčnost darovalcev.
  • Birma. Včeraj je dvajset mladih prejelo zakrament Sv. Duha. Podpirajmo mlade kristjane z molitvijo in dobrim zgledom. Vsem animatorjem se zahvaljujemo za njihov trud in nesebičnost.
  • Novembrska pisma so vam na voljo na mizici pod korom. Priporočite svoje pokojne skupnemu spominu. Vsak dan v novembru bo zanje sveta maša.
  • Starše prvoobhajancev vabimo na srečanje v sredo, 24. oktobra ob 19.45 v veliko učilnico.
  • V soboto, 27. oktobra bo pri nas srečanje: DUH ASSISIJA. Zbrali se bodo redovniki in redovnice ter laiki, ki živijo karizmo sv. Frančiška. Zaključek celodnevnega srečanja bo sv. maša ob 15. uri, ki jo bo daroval upok. škof msgr. Metod Pirih.
  • Jesenski oratorij bo na Kapeli od 29. do 31 oktobra. Morda je prostor še za kakšnega zamudnika.
  • Škrabčeva ustanova bo imela slovesno podelitev štipendij in razglasitev nagrajenca slovenista v naši samostanski dvorani v četrtek, 25. oktobra ob 18. uri. Vsi, ki ljubite materino besedo ste vabljeni na slovesnost ob 100. obletnici Škrabčeve smrti.

    V sklopu Škrabčevega leta 2018 vabimo na koncert komorne glasbe v poklon patru Stanislavu Škrabcu, ki bo v cerkvi na Kostanjevici v soboto, 27. 10. ob 20. uri. Posebej za to priložnost je mlada, nadarjena skladateljica Nina Šenk, tudi dobitnica nagrade Prešernovega sklada 2017, pripravila svojo skladbo One's Song za izvedbo s trobento in harmoniko. Izvajalci bodo: Maria Pönicke - sopran, Klemen Leben - harmonika in Franc Kosem - trobenta. Prisrčno vabljeni na izjemen dogodek v zavetje Kostanjeviške Marije.