POSTNE VZPODBUDE

27.02.2017

Tudi v tem postnem času te ekipa #deliJezusa vabi na http://pridi.com , da skupaj nadaljujemo naše skupno poslanstvo širjenja Božje besede. V tokratni akciji želimo predstaviti vseh osem blagrov, ki jih je Jezus v govoru na gori podal svojim učencem (Mt 5,1-12). Začnemo že 27. februarja!

Slovenska karitas nas spodbuja, da postni čas nas nagovori k poglobitvi našega odnosa z Bogom, k odpovedi in sočutju z ljudmi v stiskah. Slovenska karitas je pripravila preventivno spodbudo 40 dni brez alkohola, zbiranje sredstev za pomoč na območjih JV Evrope in vabilo k poglobitvi postnega časa.

Letos spodbuda nosi naslov »Izberi prav. Bodi z mano.«  Geslo nas v pastoralnem letu družine spodbuja, da bi vsak dan znova, še posebej pa v postu, izbrali in se odločili za bogastvo, globino odnosov in povezanost z našimi najbližjimi.

Škofijski odbor za mlade predlaga mladim za postni čas: 40 ur brez telefona. V živo je lepše. Resničnost je lepša. Izklopi se vsak dan za eno uro in se v živo pogovarjaj z bližnjim. Vse na http://resnicnostjelepsa.si.