PROJEKT POTA - MADAGASKAR

21.04.2017

Program POTA širi zavest o globalni soodgovornosti in povezuje raznolike ljudi po svetu. Z mednarodnim prostovoljstvom omogoča, da prostovoljci, gostitelji in ljudje, s katerimi stopajo v stik, sodelujejo, se učijo drug od drugega in gradijo skupnost.

Skupina 12 mladih, med katerimi je tudi naša župljanka Katarina Kosmač, se letos poleti, 5. julija, za 5 tednov odpravlja na Madagaskar. Tam se bodo seznanili z novo kulturo in ponesli ljudem nekaj svojega znanja, pomoči in veselja. Skupaj s slovenskimi misijonarji, ki delujejo na jugovzhodu tega otoka, bodo organizirali 5 oratorijev za tamkajšnje otroke.

Njihova želja je pomagati ljudem na Madagaskarju tudi s finančnimi sredstvi, ki bi jih slovenski misijonarji, ki delujejo tam, porabili za gradnjo zdravstvene in šolske infrastrukture. Pomembno je, da skrbijo za izboljšanje zdravstvene oskrbe, saj se na Madagaskarju pojavlja velika smrtnost, predvsem otrok. Prav tako je pomembno, da skrbijo za izobraževanje, saj je več kot polovica prebivalcev tega otoka nepismenih.

Prostovoljci se bodo na Madagaskarju trudili, da bo vaša in naša pomoč ter pozornost čim večkrat poplačana z iskrenimi nasmehi in da bodo vaši darovi našli pot do uresničitve vsaj delčka malgaških sanj.

Zato bosta v nedeljo, 23. aprila po 10. in večerni maši (ob 18. uri) dve prostovoljki predstavili projekt po mašah pa boste lahko darovali prostovoljne prispevke za misijonarje na Madagaskarju.