BOŽIČNI KONCERT v petek, 24. januarja 2020

17.01.2020
Marjetka Luznik - sopran
Milena Košuta - sopran
Dušan Ješelnik - orgle

Božični koncert bo pri nas v petek, 24. januarja ob 19.45. Nastopili bodo Dušan Ješelnik na orglah ter sopranistki Marjetka Luznik in Milena Košuta. Vstop je prost.

Prisrčno vabljeni.

Marjetka Luznik se je s petjem seznanjala že v zgodnjem otroštvu, saj je njena mati profesorica petja. Po končani srednji glasbeni in baletni šoli iz flavte, se je vpisala na teološko fakulteto in se vzporedno šolala še na področju petja. Z recitalom je leta 2007 zaključila šolanje na glasbeni šoli v Tolminu v razredu prof. Majde Luznik. Po končanem študiju teologije leta 2010, se je vpisala na študij pevske pedagogike ter koncertnega petja na deželni konservatorij v Celovec. Obe študijski smeri je leta 2015 zaključila z odlikama. Že skozi vse šolanje kot pevka koncertira ter sodeluje v različnih glasbenih sestavih: Od leta 2011 redno poje z baročno komorno skupino Musica nucis, v sezoni 2016/2017 je izvedla tri samostojne recitale s pianistko Tanjo Šterman ter leta 2016 debitirala s svojo prvo operno vlogo«Infantin« v operi Zwerg A. Zemlynskega, v izvedbi produkcije celovškega Konservatorija za glasbo. Redno se udeležuje tudi mojsterskih tečajev priznanih pevskih pedagogov, kot so Krassimira Stoyanova (2012), Bernarda Fink (2013), Angelika Kirschlager (2014), Barbara Jejčič Furst (2014), Regine Hangler (2015), Gerd Turk (2018), Francka Šenk ( 2019).

Od leta 2015 je zaposlena kot pevska pedagoginja na glasbeni šoli Nova Gorica, junija leta 2017 pa je z odliko zaključila drugostopejski študij koncertnega petja na Celovškem konservatoriju  za glasbo v razdredu prof. Francke Šenk.

Dušan Ješelnik je akademski glasbenik orglavec. Izhaja iz razreda prof. Renate Bauer, ki predava orgle na ljubljanski Akademiji za glasbo. Koncertira po Sloveniji in v zamejstvu, sodeluje pa tudi z v najrazličnejših komornih sestavih. Kot orglavec redno sodeluje v številnih cerkvah, pogosto ga srečamo tudi kot organista pri nastopih pevskega zbora Anton Foerster. Deluje tudi kot učitelj orgel na Novogoriški Glasbeni šoli, zborovodja več zborov in korepetitor.

Milena Košuta je svojo pevsko pot pričela v župniji Sv. Antona Padovanskega na Viču, kot pevka v otroškem  in kasneje mladinskem zboru. Med študijem na Fakulteti za javno upravo v Ljubljani, je svojo pevsko pot nadaljevala v Glasbeni šoli Nova Gorica, v razredu prof. solopetja Majde Luznik, kjer je leta 2007 z recitalom zaključila solopetje. V času študija solopetja se je udeležila več različnih solopevskih seminarjev. Nekaj časa je bila članica komornega zbora Cecilia Seghizzi v Italiji pod vodstvom mestra Marka Muniha.

Njena posebna ljubezen je zbiranje in prepevanje kraških ljudskih pesmi doma in v zamejstvu.

 

Okvirni seznam pesmi: 

Agniol di pace (Bellini),duet

Panis angelicus (Franck), duet

Ave Maria (Gounod)

Ave Maria (Saint-Saens), duet

Dete je mati v jasli dala, duet

Božična blagovest (Kalan), duet

Pred tebe božje dete

Aleluja (Mozart)

Rejoice (Handel)

Sveta noč (Gruber), duet

Ombra mai fu (Handel)

Zveličar preljubi (Rihar)

O holy night