Delavnice molitve in življenja

24.09.2018

"Kadar pa ti moliš, pojdi v svojo sobo, zapri vrata in moli k svojemu Očetu, ki je na skrivnem. in tvoj Oče, ki vidi na skrivnem, ti bo povrnil." Mt 6,6

 
"Varujmo Kristusa v svojem življenju, da bi lahko varovali druge, da bi varovali stvarstvo." papež Frančišek
 
Bratje, bratje! Začnimo znova služiti Gospodu.
Doslej smo malo ali nič naredili.
sveti Frančišek Asiški

 

Kaj so DMŽ (delavnice molitve in življenja)?

Eno je beseda Bog, drugo je Bog sam.

Eno je beseda ljubezen, drugo je ljubezen sama. Razum nam pravi, da ogenj opeče, vendar je nekaj drugega dati roko v ogenj in občutiti, kako ogenj žge. Vemo, da voda gasi žejo, ampak če hočemo občutiti, da jo res pogasi, moramo v poletni vročini popiti kozarec sveže vode.

Vemo, da je neka smfonija veličastna, vendar je nekaj drugega, če ob poslušanju tudi vzdrhtimo. Vemo, da je Bog ljubezen, vendar je nekaj drugega, če smo do solz ganjeni ob neskončno ljubeči bližini mojega Očeta.

Bog ni skupek besed, ki bi bile povezane z notranjo logiko, niti ni razumska abstrakcija ali teorija. Bog je oseba in osebo spoznamo, če smo z njo kot z osebno tudi v odnosu; samo ta osebni odnos zagotovi tisto izkustveno spoznanje, ki presega vsako spoznanje. Če ne skočimo na glavo v morje, ki je Bog sam, nikoli ne bomo vedeli, kdo je Bog.

 

Delavnica molitve

V Delavnicah molitve in življenja (DMŽ) se učimo potrpežljivo in vztrajno vstopati v osebni molitveni odnos z Gospodom, od prvih korakov do nedoumljivih globin kontemplacije.

Molitev je milost, a je hkrati tudi umetnost, ki nam pomaga postopoma postajati Gospodovi prijatelji in učenci.

Delavnica življenja

Ob premišljevanju Božje besede, vztrajni molitvi, medsebojni podelitvi mnenj in umiritvenih vajah udeleženec Delavnic počasi, korak za korakom, prerašča notranjo tesnobo in nemir, strah in žalost …

Življenje iz vere in predanosti Očetu  udeležencu Delavnic polagoma prinese globok notranji mir.

 

Delavnice molitve in življenja – srečanja so vsak ponedeljek ob 19.45 na Kapeli. Še vedno se lahko vključite.