KONCERT DEKLIŠKEGA PEVSKEGA ZBORA PUERI CANTORES IZ TOLMINA

19.12.2019
Dekliški pevski zbor Pueri Cantores Tolmin

V četrtek, 26. decembra 2019, na praznik sv. Štefana, prisrčno vabimo na koncert Dekliškega pevskega zbora Pueri Cantores iz Tolmina.

Dekliški pevski zbor Pueri cantores, pod vodstvom zborovodkinje Barbare Kovačič, se tako po programski kot izvedbeni plati uvršča med najboljše dekliške zbore na Primorskem. Zbor zveni sveže in izjemno uglašeno, kar je nedvomno posledica skrbne priprave, številnih vaj in prizadevnega dela zborovodkinje Barbare Kovačič, ki zbor vodi vse od leta 1984. Takrat je bil v Tolminu najprej ustanovljen mladinski cerkveni zbor, ki se je nato vključil v mednarodno katoliško organizacijo Pueri cantores, ki je zboru omogočila številna gostovanja, seminarje, koncerte in tekmovanja v tujini.

Dekliški pevski zbor Pueri cantores se ob tem udeležuje revij v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti, svojo kakovost pa so že večkrat potrdili tudi na koncertih izbranih zborov Sozvočenja.

Udeležili so se več internacionalnih kongresov Pueri Cantores ter izvedli koncerte v Rimu, Salzburgu, Dunaju, Barceloni, Lyonu, Parizu … Udeležujejo se pevskih tekmovanj na nacionalni ravni v Zagorju in Celju ter mednarodnih tekmovanj v Gradežu, Budimpešti, Rivi del Garda, Gorici. Povsod osvajajo visoka odličja.

Zbor se lahko pohvali s številnimi glasbenimi projekti, kot so scensko glasbeni projekt Pojoče jaslice v Postojnski jami, izvedba koncertne turneje po Alzaciji, Franciji, kjer je na povabilo organizacije Noel en Alsace pod pokroviteljstvom evropskega parlamenta tudi prepeval, nastop v Ogleju ob praznovanju 2000-letnice Oglejskega patriarhata Exultemus et in ipso jucundemur, izvedba koncerta v domačem prostoru ob 250-letnici rojstva W. A. Mozarta, izvedba koncerta Vivaldijeve Glorije v Toskani, izvedba koncertnega dela Patricka Quaggiata: Missa Nuova Laudate Pueri Dominum in številni drugi koncerti.

Zbor je izdal notni publikaciji Božične pesmi in Na cikasta krawa, priredbe tolminskih ljudskih pesmi. V ta namen zbor sodeluje s številnimi slovenskimi skladatelji.

Bodite del te uspešne zgodbe tudi vi, zato pridite k maši na Kostanjevico ob 18. uri. Po njej bo krajši koncert.  

 

Koncert je omogočila Mestna občina Nova Gorica.