KONCERT V SREDO, 13. 11. 2019 OB 19.45

12.11.2019
Vabilo
Komorni zbor Ipavska
Goriški komorni zbor

Vljudno vabljeni na

KONCERT,

Ki bo v sredo, 13. Novembra 2019 po maši, ob 19.45 v dvorani Frančiškanskega samostana  na Kostanjevici.

Nastopala bosta:

Goriški Komorni zbor (zborovodkinja Mateja Černic) in

Komorni zbor Ipavska (zborovodkinja Damjana Vončina).

 

Prijazno vabljeni.

 

Goriški komorni zbor že desetletje deluje kot mešani pevski sestav, ki pa je v tem času večkrat menjal pevce, zborovodje in tudi ime. V sezoni 2013/14 se je skupaj zbralo približno dvajset pevk in pevcev iz Nove Gorice in okolice. Kot Goriški komorni zbor se predstavljajo z zavedanjem, da ime s seboj prinaša težo zgodovinske dežele, a je hkrati lahko neizčrpen vir sobivanja in soustvarjanja novih projektov, prežetih s svežino in kvaliteto obenem.

Gojijo vse glasbene zvrsti zborovskega petja iz različnih zgodovinskih obdobij. Razpon njihovega repertoarja sega od renesančnih motetov do sodobne zborovske glasbe, sakralne in posvetne. Redno se predstavljajo na revijah, prireditvah ter drugih raznovrstnih priložnostih.

Komorni zbor Ipavska od leta 1998 združuje pevce iz različnih koncev Vipavske doline. Skozi svet zborovske glasbe jih je do leta 2014 uspešno vodil priznani zborovodja Matjaž Šček, ki je dal zboru neizbrisen pečat. Bogat repertoar skladb iz različnih stilnih obdobij najraje dopolnjujejo z novitetami primorskih skladateljev in redko izvajanimi skladbami. Z njimi se nadvse uspešno predstavljajo na pevskih tekmovanjih doma in v tujini, izdali pa so tudi tri zgoščenke iz različnih obdobij svojega glasbenega poustvarjanja.

V zadnjih letih v zboru odmevajo naslednji dogodki: kot posebni gostje iz tujine so na povabilo organizatorja in češkega ministrstva za kulturo v juniju 2014 nastopili na 57. mednarodnem tekmovanju in festivalu FSU v Jihlavi na Češkem. Konec avgusta istega leta so se uspešno predstavili v Arezzu na mednarodnem zborovskem tekmovanju 62° Concorso polifonico internazionale »Guido d’Arezzo«. V decembru 2014 so pod vodstvom Jerice Gregorc Bukovec s Komornim zborom Ave in Slovenskim tolkalnim projektom STOP izvedli dva odmevna božična koncerta. V letu 2015 so sodelovali z mladim in uspešnim zborovodjem Lovrom Frelihom in se na povabilo organizatorja udeležili mednarodnega festivala v Saviglianu.