Literarni večer: Ženska duša v težkih preizkušnjah

Slavistično društvo Nova Gorica in Šolski center Nova Gorica se pridružujeta praznovanju obletnic Kostanjevice 2023 in vabita na literarni in zgodovinski večer z naslovom Ženska duša v težkih preizkušnjah.
S tržaško pisateljico Vilmo Purič se bo pogovarjala prof. Ernesta Dejak Furlan, predsednica Slavističnega društva Nova Gorica. O ženskih zaporih na Kostanjevici bo spregovorila prof. Katjuša Batič.
Dogodek bo vodila prof. Natalija Plohl, z glasbo pa bo večer oplemenitila vokalna skupina DiVoX.
 

Dogodek bo potekal v sredo, 15. 3. 2023, ob 20. uri, na Kostanjevici. 

Vilma Purič je tržaška pisateljica in esejistka; diplomirala je iz slovenske književnosti na tržaški Filozofski fakulteti in doktorirala iz slovenistike na Univerzi v Ljubljani, poučuje slovenščino na tržaških nižjih in višjih šolah. Piše literarne ocene za radio Trst in za lokalno časopisje. Izdala je tri romane: Burjin čas, Brez zime in Reka, knjigo esejev Pesniki pod lečo ter znanstveno monografijo Sodobne tržaške pesnice. Dejavna je v slovenski skupnosti na Tržaškem in je predsednica Slavističnega društva Trst-Gorica-Videm. Z družino živi v Repnu pri Trstu.
Katjuša Batič je profesorica zgodovine in italijanskega jezika. Zaposlena je na OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica. Je članica organizacijskega odbora za jubilejno leto 2023 na Kostanjevici.

Prisrčno vabljeni.

Galerija: