MOLIMO ZA MIR V UKRAJINI

28.02.2022

Ko z zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Ukrajini, napade na državo in agresijo, tudi nad civilisti, je ena najbolj smiselnih stvari, ki jih lahko storimo, da se obrnemo po pomoč k Bogu.

Eden od načinov, na katere lahko prosimo za mir, je tudi spodnja molitev:

Dobri Bog,

ko spremljamo novice o napredovanju vojne, molimo in prosimo za spremembo src in misli, za deeskalacijo razmer v Ukrajini ter povrnitev dialoga.

Prosimo te za varnost in zaščito prebivalcev Ukrajine in mir v njihovi državi. Odpri svetovnim voditeljem oči, da bi spoznali, da je svet naš skupni dom in da narode veliko več stvari združuje kot ločuje ter bi se odvrnili od vojne in bili sposobni najti mirno rešitev.

Molimo tudi, da svet ne bi gledal stran od vojne in bi občutljiv za bolečino prizadetih pomagal tako pri vzpostavitvi miru kot prizadetim in vsem, ki bežijo pred napadi.

Oče, varuj Evropo, vlivaj nam poguma in zaupanja v tvoje varstvo in pomoč. Pomagaj nam, da bomo posebej v času preizkušenj trdni v veri, da si bomo prizadevali za resnico, svobodo in mir.

Amen.  

K molitvi in mirni rešitvi razmer je pozval tudi papež Frančišek, ki je dan molitve in posta za mir v Ukrajini razglasil 2. marec – letošnjo pepelnično sredo. Vse vpletene je pozval, naj se vzdržijo vseh dejanj, ki bi lahko povzročila še večje trpljenje prebivalstva.