ORATORIJ 2021

26.06.2021

Oratorij je vzgojni počitniški program za otroke, ki ga pripravljajo mladi prostovljci. V obliki, v kakršni ga poznamo danes, v Sloveniji poteka od leta 1988 [1]. Do danes se je razširil že v več kot 300 krajev po vsej Sloveniji [2]. Za nekaj dni, teden ali več združuje med seboj otroke, mlade in odrasle – udeležence, animatorje in njihove voditelje.

Oratorije povezuje glavni junak [3], ki se v obliki zgodbe predstavi udeležencem. Program oratorija na privlačen način navdušuje za vrednote, za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno participacijo v družbi. Nepogrešljive sestavine oratorija so molitev, petje, dramska zgodba, kateheza [4], ustvarjalne delavnice in igre.

Oratorijski program navadno poteka od jutra do večera, v nekaterih primerih pa en ali več dni vključuje tudi skupno bivanje. Večina oratorijev se dogaja v poletnem času, za oratorij pa so primerni tudi vsi drugi počitniški časi oz. prosti dnevi. Enodnevni oratorijski dogodek imenujemo oratorijski dan; krajši oratorijski dogodek imenujemo oratorijska delavnica, oratorijsko popoldne ipd.

Oratorij za otroke na Kapeli bo od 2. do 6. avgusta. Starši že lahko prijavljate otroke. Zaradi znanih razlogov bo število omejeno.

PRIJAVA: https://oratorij-nova-gorica.si/index.php/prijava