Podelitev štipendij in nagrade Ustanove p. Stanislava Škrabca

Ob stoletnici smrti velikega jezikoslovca in vzornika p. Stanislava Škrabca smo v zavetju Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici v četrtek, 25. oktobra 2018, ob 18. uri 
razglasili petnajsto generacijo štipendistov ter se poklonili dosežkom na področju slovenističnega jezikoslovja s podelitvijo nagrade znanstveni svetnici in redni profesorici dr. Andreji Žele.
 
Ob slovesni podelitvi štipendij in nagrad se je novinarka in televizijska urednica Ksenija Horvat v pogovornih utrinkih posvetila pomenu Škrabčeve ustanove.
 
Pogovarjala se je:
- z ustanoviteljema Janezom Škrabcem ter predstavnikom Slovenske frančiškanske province Sv. Križa p. Nikom Žvokljem, ki je tudi idejni pobudnik ustanovitve,
- z izbranima podpornikoma Markom Podgornikom iz podjetja Mikro+Polo ter dr. Tomažem Vukom iz podjetja Salonit Anhovo,
- z nekdanjima štipendistoma prof. dr. Kozmo Ahačičem in dr. Damjanom Huberjem,
- s predsednico strokovne komisije prof. dr. Alenko Šivic Dular in s častnim gostom dr. Jernejem Pikalom, ministrom za izobraževanje, znanost in šport RS. 
 
Virtuoza na harmoniki Miha Debevec in Dejan Kušer sta zagotovila glasbeno razgibano obogatitev srečanja.
 
S ponosom in zadovoljstvom lahko povemo, da je to tudi mali jubilej Škrabčeve ustanove, saj svoje poslanstvo ob številnih podpornikih širi že 15 let. 
Na povezavi si lahko pogledate galerijo fotografij s podelitve štipendij štipendistom študijskega leta 2018/19 in prispevek o nagrajenki Škrabčeve ustanove, prof. dr. Andreji Žele.
 

 

Galerija: