POMAGAJMO PREŽIVETI IN ŽIVETI - Pobuda Slovenske karitas

10.04.2020

Spoštovani g. župnik,

najprej vam želimo lepe in blagoslovljene velikonočne praznike. Upamo, da boste vsaj na daljavo in v mislih povezani s svojimi župljani in da se bo vseh nas vstali Jezus v teh negotovih časih dotaknil s svojo milostjo.

V epidemiji Karitas nadaljuje svoje delo v skrbi za 44.000 gospodinjstev. Mnoge župnijske karitas so zelo aktivne z mlajšimi okrepitvami. Zaradi trenutne epidemije koronavirusa se je v stiski znašlo še več posameznikov, družin in starostnikov. Zato bomo letos del zbranih sredstev iz akcije Pomagajmo preživeti in živeti, ki jo začenjamo po veliki noči namenili tudi njim.

V kolikor v tem času nimate že kakšne akcije v vaši župniji vas prosimo, da vernike nagovorite k darovanju in pomoči ljudem v stiski. Veliko vas bo svete maše v času velikega tedna prenašalo po spletu in televiziji. Kot alternativo nabirki lahko ljudi povabite, da darujejo in pomagajo tistim, ki so se znašli v stiski zaradi epidemije. Akcija zbiranja sredstev bo trajala ves april in še naprej, tako da lahko nagovor izpeljete tudi med kasnejšimi mašami v aprilu.

Tisti, ki bi želeli darovati za pomoč prizadetim ob epidemiji, lahko pošljejo SMS sporočilo z vsebino KARITAS5 NA 1919 in na ta način darujejo 5€. Zbrana sredstva bomo namenili ljudem, ki redno potrebujejo našo pomoč in tistim, ki so se zaradi epidemije na novo znašli v stiski.

Podrobnosti o akciji:
https://www.karitas.si/akcije/pomagajmo-preziveti/

Za dodatne informacije smo na voljo na luka.oven@karitas.si in telefonu: 031/530 786 ali 01/300 59 60.

Veseli bomo, če boste akcijo objavili tudi na spletni strani vaše župnije in v tekočih oznanilih.

Hvala za vašo pomoč in veliko božjega blagoslova.

Slovenska karitas