Postne Duhovne vaje v vsakdanjem življenju (PDVŽ) na Mirenskem Gradu

26.02.2019

 

 

KAJ SE JE ZGODILO NA POTI (Lk 24,35)                         

Postne Duhovne vaje v vsakdanjem življenju (PDVŽ)

so krajša oblika duhovnih vaj v vsakdanjem življenju, ki se izvajajo v postnem času kot priprava na veliko noč.

Začnemo na pepelnično sredo, 6. 3. 2019 ob 19. uri,

končamo v sredo 24. 4. 2019 po veliki noči (8 srečanj).

Stopamo v postni čas, ko podoživljamo največje skrivnosti naše vere: velikonočno skrivnost trpljenja, smrti in vstajenja učlovečenega Boga. To je hkrati čas budnega prizadevanja za lastno spreobrnjenje.

Post nas prebudi, napravi nas bolj pozorne do Boga in do bližnjega ter razvname voljo po pokorščini Bogu, ki edini nasiti našo lakoto. On nam namreč podarja vedno nove priložnosti, da bi začeli ponovno in bolj ljubiti.   

Ugodna priložnost so letos prav te postne duhovne vaje, ki vam jih ponujamo, da ob Božji besedi in molitvi pogledamo, kako živimo kot kristjani.

Postne DVŽ trajajo 7 tednov. Srečanja udeležencev potekajo 1x tedensko. Pripravlja jih ekipa Ignacijevega doma duhovnosti v Ljubljani (p. Rok Bečan), ki vsako leto pripravi premišljevanje o drugi tematiki. Vodenje so zaupali krajevnim voditeljem - laikom, ki so tudi usposobljeni duhovni spremljevalci.

Način dela:

Skupna srečanja udeležencev bodo potekala  ob sredah ob 19. uri  v mali dvorani Gnidovčevega doma na Mirenskem Gradu. Srečanje udeležencev obsega kratka navodila in nasvete za vsakdanjo molitev ob Božji besedi, podelitev svoje molitvene izkušnje v skupini, ter molitveno spremljanje po želji.

  • Vsak udeleženec dobi  gradivo za osebno molitev na srečanju skupine ali po e-pošti.
  • Kdor želi, se lahko vsakih štirinajst dni (ali po dogovoru) sreča tudi v osebnem pogovoru z molitvenim  (duhovnim) spremljevalcem. Pogovor teče o doživljanju in poteku osebne molitve. Je zaupne narave in spremljevalca zavezuje k molčečnosti. Včasih že eno srečanje s spremljevalcem lahko bistveno pomaga k preobratu v osebni molitvi in novemu koraku k duhovni zrelosti.

Prijavite se na prvem ali drugem srečanju. Prijazno vabljeni!

Vodi: Danica Fornazarič (040 494 569)