ROŽNI VRT BURBONK JE ODPRT!

28.04.2020
Danes, 29. aprila, končno DEŽUJE!

Drage članice in člani, spoštovani ljubitelji vrtnic,

z velikim veseljem sporočam, da JUTRI, v ponedeljek, 27. aprila, odpiramo našo zbirko burbonk na Kostanjevici! Z naklonjenostjo Frančiškanskega samostana in soglasjem Mestne občine Nova Gorica nam je, v skladu s predpisi, uspelo pripraviti vse za ogled zbirke, ki je tik pred popolnim razcvetom.

Zbirka bo odprta vsak dan, med delovniki med 11. in 17. uro, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 10. do 17. ure. Vrt bo odprt do 10. maja.

Pomembno: edini VHOD za ogled so glavna vrata samostana, kjer boste dobili vsa navodila za ogled in izhod. Upoštevati moramo vsa pravila, ki veljajo v trenutnih razmerah, zato imejte pri sebi maske.

Predvidevamo, da bo zbirka odprta le dva do tri tedne, saj so burbonke zaradi suše močno pohitele s cvetenjem. Zato ne oklevajte, če si jih želite ogledati. Za vse informacije me, kot navadno, lahko kadar koli pokličete, sicer vas bom o bistvenih spremembah pravočasno obvestila.

Da ne pozabim: tudi letos sta glavnino obrezovanja in drugih vzdrževalnih del opravila naša Edi Prošt in Dragi Lazovski. Obema smo iskreno hvaležni in predvsem njuna je zasluga, da so burbonke pripravljene za ogled. Hvala tudi vsem, ki ste pomagali na glavni spomladanski akciji.

Spremljajte www.vrtnice.info in Festival vrtnic na FB, vsak dan bomo objavili kaj zanimivega.

Bodite dobro in lepe pozdrave vsem, Katja Kogej, predsednica Goriškega društva ljubiteljev vrtnic

 

Prosimo vas, da si preberete in upoštevate spodnje obvestilo.

Zbirka burbonk na Kostanjevici je odprta. Da bi preprečili možnosti za okužbo s koronavirusom pri obiskovalcih in članih našega društva, prilagajamo pravila vstopanja in obnašanja v zbirki.

Ločili smo pot vstopa in izhoda iz zbirke. Vhod je skozi glavna vhodna vrata samostana, izhod pa skozi stranska vrata (stara porta), kjer je dvigalo. Da ne bi prihajalo do neposrednega srečavanja, bomo obiskovalce ob vstopu usmerili na pot ogleda z oznakami – puščicami.

Obiskovalce prosimo, da dnevne vstopnice kupijo ob vhodu. Tam dobite tudi vsa nadaljnja navodila. Kupce prosimo, da pri čakanju na nakup vstopnice dosledno upoštevajo predpisani varnostni razmik najmanj 1,5 m.

V zbirki priporočamo veliko varnostno razdaljo. Vrt Frančiškanskega samostana je dovolj velik, da so lahko obiskovalci drug od drugega oddaljeni več metrov. Klopi bomo prevezali z opozorilnim trakom, saj jih ni dovoljeno uporabljati.

Odprta bodo stranišča v samostanu. Razkužena bodo najmanj dvakrat dnevno.

K upoštevanju pravil bodo obiskovalce opozarjali prostovoljci, člani društva, in predstavniki Civilne zaščite.