Romanje Puglia - Assisi

24.09.2018

ROMANJE PUGLIA IN ASSISI OD 7. DO 11 OKTOBRA

1. dan: NOVA GORICA – LORETO

Ob 9.30 odhod s parkirišča na Kapeli proti Anconi do Loreta, ki slovi za največje in najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče Italije.

2. dan: LORETO – ALBEROBELLO  - OSTUNI – BARI

Vožnja v osrčje Apulije in do mesteca Ostuni, ki velja za enega najlepših in najbolj prijetnih mest Apulije. Sprehod po mestu, ogled snežno belih hiš z vrsto drobnih zanimivosti. Vožnja v prestolnico trulijev, mestece Alberobello. Zaradi izjemne arhitekture je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Vožnja proti Bariju.

3. dan: BARI – MONTE SAN ANGELO – S. G. ROTONDO

Ogled Barija, prestolnice Apulije. V mestu je pokopan sv. Miklavž, velik prijatelj otrok in njihov dobrotnik. Ogledali si bomo staro mestno jedro z baziliko in grobom sv. Miklavža … Nadaljevanje vožnje do Monte Sant'Angelo. Po ogledu vožnja do S. G. Rotonda, ki je poznan po p. Piju, ki je v tukajšnjem kapucinskem samostanu živel in deloval do svoje smrti. Skoraj vse življenje je nosil stigme, znamenja Kristusovih ran, in bil izredo priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež Janez Pavel II. Po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in leta 2002 za svetnika.

4. dan: S. G. ROTONDO – ASSISI

Obiskali bomo tudi svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil slovenski jezuit p. Marko Ivan Rupnik. Nadaljevanje nadvse slikovite vožnje po razgibani Umbriji na jug v deželo Abruzzo. Vožnja do srednjeveškega Assisija.

5. dan: ASSISI – NOVA GORICA

Po zajtrku ogled mesta sv. Frančiška: njegovo baziliko, ki jo krasijo prelepe freske Giotta in drugih italijanskih umetnikov, njegov grob, baziliko sv. Klare, stolnico sv. Rufina, Frančiškovo rojstno hišo, Baziliko S. Marie degli Angeli … Povratek domov, prihod v nočnih urah.

Cena na osebo: 330 € (minimalno 45 potnikov). Prijave zbiramo do 26. 9., oz. do zasedbe mest v avtobusu. Ob prijavi plačate kavcijo 200 €.

Podrobnejši program dobite ob prijavi v zakristiji. Prisrčno vabljeni.