ZBIRKA BURBONK NA OGLED OD 1. MAJA V soboto, 1. maja, bo Goriško društvo ljubiteljev vrtnic (GDLV) za ogled odprlo zbirko burbonk na vrtu... več informacij »
POSLOVIL SE JE UPOKOJENI ŠKOF MSGR. MAG. METOD PIRIH Msgr. mag. Metod Pirih se je rodil 9. maja 1936 v Lokovcu na Banjški planoti in bil istega... več informacij »
V času epidemije prenašamo svete maše tudi preko spleta. Najbolje je, da se naročite na naš račun na youtube: Frančiškanski samostan Kostanjevica [... več informacij »
COVID KATEHEZE   V tem času smo veliko doma, posebej ob večerih. Ker nam je lepo, ko se srečujemo, se srečujemo vsaj tako, kot se lahko.... več informacij »
Kot sami veste, smo zaradi virusa COVID-19 v stanju epidemije, kar bi lahko na nek način lahko enačili s kugo, ki se je v letu 1713 širila po... več informacij »
6. VELIKONOČNA NEDELJA - 9. 5. 2021 Danes je 6. velikonočna nedelja- nedelja turizma.  Ob 10. uri bo prenos maše na spletu. Prejem obhajila od... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >