Miklavž ali sv. Nikolaj, škof iz Smirne v Mali Aziji je živel v 4. stoletju. Njegov grob je v mestu Bari v Italiji. Po smrti je zaslovel po vsem... več informacij »
V tednu med 27. 9. in 2. 10. smo v frančiškanskem samostanu Kostanjevica organizirali delavnice in vodene oglede za otroke in odrasle. Obiskali so... več informacij »
Najmlajše slovensko mesto Nova Gorica se kiti z naslovom »mali Saint Denis«, torej s krajem, kjer so v Franciji pokopane najpomembnejše kronane... več informacij »
1. ADVENTNA NEDELJA - 28. 11. 2021 S 1. adventno nedeljo začenjamo novo cerkveno leto. Z Božjo besedo liturgičnega leta C bomo sledili zapisom... več informacij »

ne spreglejte

„Priti v Gorico, pa ne iti na Kostanjevico je ravno tako kakor iti v Rim, pa ne videti papeža!“ (pater Chiaro Vascotti, Storia della Castagnavizza, 1848)

 

Na Kostanjevici ali na Kapeli, kot tudi pravijo kraju domačini, je staro božjepotno svetišče s samostanom, s pestro zgodovino in bogatimi zakladi preteklosti.

 

Kostanjevica leži ob južnem robu Nove Gorice, tik ob slovensko-italijanski meji. Na 143 metrov visokem griču je cerkev Gospodovega oznanjenja Mariji in k njej prizidan frančiškanski samostan.

 

Za prebivalce z obeh strani meje in druge obiskovalce je ta kraj duhovni biser, oaza miru in zelenja.

nas želite obiskati?

zemljevid >

...predstavljamo se

ogled videa >